Azərbaycanın gözəllİk ustaları!
ru az

Ağızda əriyən Şəkərparə-Resept!

Kulinariya
Tərkibi:
Un – 4 st
Yumurta – 2 ədəd
Kərə yağı – 5 x.q.
Şəkər kirşanı – 2 st.
Manna yarması – 4 x.q.
Qabartma tozu – 10 qr.
Vanil – 10 qr.

Şərbət üçün:
Limon suyu – ½ st.
Şəkər tozu – 3 st.
Su – 4 st.

Üstü üçün:
Fındıq ləpəsi – bir ovuc

Hazırlanması:
Otaq istiliyində yumşaldılmış kərə yağının üzərinə sıra ilə şəkər kirşanı, yumurta, manna yarması, qabartma tozu və vanil əlavə edilib krem şəklini alana qədər mikserlə qarışdırılır. Qarışığın üzərinə un əlavə edilir və yenidən mikserlə çalınıb yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmirdən parçalar qoparılır və ovuc içində yumrulanıb üzərinə qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi yerləşdirilir. Əvvəlcədən 160 dərəcəyədək qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirilir.
Şərbətin hazırlanması:
Şəkər tozu, su və limon suyu qaynadılır. Şərbət soyumuş şəkərparənin üzərinə gəzdirilir.
Nuş olsun!
Daha çox burda: Türk mətbəxinə məxsus Ramazan kababı

Bunları da oxumadan keçmə!

Sobada tava kababı

Sobada tava kababı

Новый вкусный рецепт кебаба от блоггера и любителя вкусно приготовить Нигяр Керимовой

Ətraflı oxu

Bütün xidmətlər

Daxil olun

və ya

Qeydiyyat

Siz
və ya
Daxil olun