in ,

Qızardılmış alma şirniyyatı

Tərkibi:
4 ədəd alma
1/2 su stəkanı un
4 yemək qaşığı şəkər
1 yumurta
1 qəhvə fincanı süd
1 çay qaşığı vanil ekstresi
1 çay qaşığı qabartma tozu
Pudra şəkəri
Darçın

Hazırlanması:
Almalar yuyulur, sap qisimi oyulur və qabıqları ilə yarım santimetrlik halqalar halında doğranır. Un, şəkər, süd, yumurta, qabartma tozu və vanil qarışdırılıb hamar bir krem halına gələnə qədər əldə çırpılır.
Alma halqaları bu qarışığa batırılıb, yağlı kağız olan nimçəyə düzülür və 200°C sobada üzərləri qızarana qədər bişirilər. Soyuduqdan sonra üstlərinə pudra şəkəri və darçın qoyularaq servis edilir.

Nuş olsun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kəsmikli bişmə

Yayla şorbasının hazırlanma qaydası!